Next Step – Onderwijsprogramma

Binnen onze gemeente bieden wij een onderwijsprogramma aan om jou te helpen tot het zetten van de volgende stap. De cursussen zijn verdeeld in 2 categorieën: ‘Christus ontdekken’ en ‘Christus volgend’. In de eerste categorie helpen de 2 bijbehorende cursussen je bij de basis van het christelijk geloof en wie wij als Parousia Den Bosch zijn. Bij ‘Christus volgend’ helpen de cursussen je om als christen de Here Jezus centraal te stellen in je leven en Hem te volgen. Bij iedere cursus die je hieronder ziet staan, staat Gods Woord, de Bijbel, centraal.

Helemaal onderaan deze pagina vind je een groene button: daar kun je je aanmelden voor 1 of meerdere cursussen.

Voor personen die (bijna) niets weten over het christelijk geloof.

Alpha Cursus
Data 2018: Bij voldoende aanmeldingen.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Cursusleider: Martin & Antoinette Jansen

Op zoek naar de zin van het leven? Dan is Alpha iets voor jou! Tijdens de circa tien bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. De meeste avonden beginnen met een gezellige maaltijd. Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom!

 

Fundamenten Cursus
Data 2018: Bij voldoende aanmeldingen.
Cursusleider: Cor van Aalsburg

Bezoek je regelmatig onze diensten en wil je nader kennismaken met onze gemeente en wat wij geloven? Of wil je misschien lid worden? Dan is de ‘Fundamentencursus’ iets voor jou! In zes cursusavonden leer je de Parousia gemeente beter kennen, wat wij geloven en hoe de taken in de gemeente zijn verdeeld.

 

Voor christenen die verder willen groeien in het volgen en centraal stellen van de Here Jezus in hun leven.

Verantwoord Bijbellezen
Data 2018: 25 september, 9 en 23 oktober, 6 november
Data 2019: 15 en 29 januari, 12 februari, 9 en 23 april, 21 mei (reserve: 4 en 18 juni)
Cursusleider: John Boekhout
Tijd: 19.30 uur (inloop met koffie en thee), 19.45 uur – 21.45 uur

Een 10-delige doe-cursus voor iedereen die verlangt naar meer diepgang en voldoening in het Bijbellezen. Aanbevolen voor de persoonlijke Bijbellezer, maar zeker ook voor iedereen die in groepsverband de Bijbel uitlegt zoals zondagsschool-, jeugd-, kringleiders; pastorale werkers; diakenen; kerkenraadsleden; predikanten en sprekers.

 

Ontdek je gaven
Data 2018: Bij voldoende aanmeldingen.
Cursusleider: Max Verduin

De Gavencursus is een hulpmiddel om je plaats binnen de gemeente te helpen ontdekken. Aan het eind van de cursus heb je inzicht gekregen op jouw persoonlijk gavenprofiel. Na 4 cursusavonden volgt een gesprek met 2 raadgevers. Van hen ontvang je een advies welk taakveld je het beste zou kunnen dienen.

 

Evangelisatie in jouw omgeving
Data 2019:
13 en 27 januari, 3, 10 en 24 februari
Cursusleider: Auke Rienstra

Het Evangelie laten zien en horen, in een stijl die bij jou past, aan de mensen waar jij mee in aanraking komt. Dat is waar de cursus ‘Ongedwongen het Evangelie delen in jouw omgeving’ je voor wil toerusten. De cursus wordt gegeven in de vorm van een lunchworkshop na de zondagdienst van 12.00 – 14.00 uur.

ADRES
Evangelische Gemeente Parousia
's Gravesandestraat 1b
5223 BR 's-Hertogenbosch

CONTACT
E-mail: info@parousiadenbosch.nl

PRIVACY

 

DIENSTEN
Elke zondag om 10:00 uur.
Jeugddienst wordt aangekondigd.

X