Jongeren (12-22 jaar)


‘Bring them together & Bring them to get There!’ Dat is wat wij willen: jongeren dichter naar elkaar te laten groeien en hen tot Jezus te brengen.

Om dit na te streven en te bereiken zijn er een aantal doelen voor het jongerenwerk vastgesteld die hieraan gerelateerd zijn, namelijk:

  • Evangelisatie: aanbieden van activiteiten waardoor zij het evangelie te begrijpen
  • Gemeenschap: het stimuleren tot vriendschappen.
  • Discipelschap: helpen de jongeren tot een keuze te komen voor Jezus en vervolgens te groeien naar een volwassen geloof.
  • Bediening: De jongeren worden uitgedaagd hun talenten en gaven te ontdekken en zich in te zetten in de gemeente.
  • Aanbidden: Zij leren God aanbidden door hun manier van leven aan te passen aan Zijn wil.

We hebben 2 jongerengroepen:

  • 10ers (12-15 jaar)
  • YouDare (15-22 jaar)

10ers

De tienergroep bestaat uit jongeren die in de eerste, tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs zitten. In principe stromen de tieners na drie jaar door naar de YouDare. Alle tieners zijn welkom, dus ook tieners die onze gemeente niet (of niet regelmatig) bezoeken. Ze mogen ook een vriend of vriendin meenemen. Onze groep bestaat op dit moment uit ruim 21 tieners.

Activiteiten:
Twee keer per maand zijn er op vrijdagavond van 20.00-22.00 uur 10er avonden. Soms starten we eerder want dan gaan we lekker samen eten, friet of pizza, voor we beginnen. De invulling is zeer gevarieerd; van film, sport tot het programma ‘Solid Friends’ van Youth for Christ. Dit bestaat uit creatieve gespreksvormen, spellen en Bijbelstudies. We willen aansluiten bij de leefwereld van tieners, en hen ruimte geven hun verhaal te vertellen. Zo ontdekken ze dat het goede nieuws van Jezus relevant is voor alle aspecten van het leven. We doen dit ook onder het genot van iets te drinken en te snoepen.

YouDare

De groep YouDare bestaat uit jongeren van 15 tot ongeveer 22 jaar. Omdat wij begrijpen dat de leefwereld van een 15-jarige en een 22-jarige erg ver uit elkaar liggen, wordt in de meeste gevallen op de YouDare-avond zelf onderscheid gemaakt in leeftijdscategorieën. Zo bieden wij voor alle jongeren een uitdagend en leerzaam programma, waarin ze ook jongeren van andere leeftijden kunnen ontmoeten. Vrienden en vriendinnen van buiten onze gemeente zijn van harte welkom!

Activiteiten:
Twee keer per maand zijn er op vrijdagavond van 20.00-22.00 uur YouDare avonden. Soms starten we eerder want dan gaan we lekker samen eten, friet of pizza, voor we beginnen. Dit zijn vaak wat serieuzere avonden waar gezamenlijk over het geloof wordt gesproken en nagedacht. Soms gaan we ook op een avond een leuke activiteit doen, zoals de Escape Room of Laser Gamen. Ook tijdens deze avond drinken en en snoepen we natuurlijk ook wat.

Startkamp

Een keer per jaar gaan we met deze twee groepen op startkamp. Meestal doen we dat in de maand september. We zijn al naar verschillende plaatsen geweest zoals de Ardennen, strand Nulde en Duitsland. We hebben dan allerlei leuke activiteiten en hanteren een Bijbels thema. We starten op vrijdagavond en komen zondag in de middag weer thuis. Echt een top weekend van verbinding waar jongeren met veel enthousiasme jaren later nog over spreken.

F8 events

Interkerkelijk
F8 Events is in 2014 opgezet vanuit 3 verschillende kerken uit Den Bosch, omdat het nog ontbrak aan gave christelijke evenementen in de regio speciaal voor jongeren. Vanuit de Parousia nemen verschillende jongeren hieraan deel in de organisatie. Bij ons vind je inspiratie, nieuwe vriendschappen en God. Wij willen veel jongeren bij elkaar brengen en enthousiasmeren.

Main-Events
Minimaal 2 keer per jaar organiseren wij een avondvullend programma met: een DJ, worship, preek, getuigenis, gebed, fotocorner, snacks en gezelligheid. Als je meer wil weten kijk dan op de website; www.f8events.nl

ADRES
Evangelische Gemeente Parousia
's Gravesandestraat 1b
5223 BR 's-Hertogenbosch

CONTACT
E-mail: info@parousiadenbosch.nl

PRIVACY

 

DIENSTEN
Elke zondag om 10:00 uur.
Jeugddienst wordt aangekondigd.

X