Church at the Café: het christendom op het vragenbankje

Het café is misschien niet meteen de eerste plek waar je de kerk zou verwachten.
En toch is dat precies de plek waar we jou willen uitnodigen om met ons het Christelijke geloof ‘op het vragenbankje’ te leggen.

w

Debat

u

Q&A

Hapje&Drankje

i

Bijbel

Onderwerpen
Wat kun je verwachten? De hete hangijzers uit het christelijk geloof worden op tafel gegooid. Onderwerpen zoals lijden, hypocrisie, evolutie en misbruik in de kerk gaan we niet uit de weg, maar willen we juist onderzoeken. Niet in een kerkzaal, maar gezellig in het café. Ben jij er ook bij?

Thema avonden en Chill en Lounge
Eén keer per maand komen we op een donderdagavond bij elkaar. Er zijn thema avonden en ‘Chill en Lounge’ avonden. Dit zijn avonden waar we niet één bepaald thema bespreken, maar samen komen voor gezelligheid en een goed gesprek. Heb jij (persoonlijke) vragen over God, geloof, het Christendom, de kerk of heb je gewoon zin in een drankje en een goed gesprek? Een uitje met een goede vriend of vriendin? Kom dan gezellig naar Church at the Café. Het eerste en laatste drankje nemen wij voor onze rekening en we zorgen voor lekkere hapjes!

2019:

 • 31 januari: Chill en Lounge
 • 28 februari: Thema avond: Wat is het Evangelie (niet)?
  Wat is eigenlijk de boodschap die Christenen voor deze wereld hebben? Als ik je de vraag zou stellen ‘Wat is het Evangelie?’ Wat zou je dan antwoorden? Als je in 3 zinnen aan je buurman moet uitleggen wat het geloof in Jezus inhoudt, wat zou je dan zeggen?
  Of je nu al lang Christen bent of juist graag wilt weten wat de kern van het Christelijk geloof is; kom, luister en laten we samen ontdekken waar het nu écht om gaat!
 • 28 maart: Chill en Lounge
 • 25 april: Thema avond: Ruben Jorritsma (Master of Science in de evolutiebiologie) komt een inleiding geven over ‘De opstanding van Jezus’ waarna we er met een biertje en een bitterbal interactief verder over nadenken.
 • 23 mei: Huiskamerconcert met o.a. Ralph van Manen
  Tijdens deze Chill en Lounge avond wordt het Mariapaviljoen omgetoverd voor een intiem huiskamerconcert van Ralph van Manen, Suze en John’s Son. Met eigen nummers geven ze een kijkje in hun gedachtewereld en nemen ze je mee in hun muziek die je niet onberoerd zal laten! Ralph is bekend van nummers als ‘Testify to love’ en ‘Met mijn ogen dicht’. Suze(Suzanne van Manen) bracht vorig jaar haar eerste EP ‘Caught in middle’ uit en John’s Son (Johan Jansen) werkt momenteel in samenwerking met Ralph aan zijn eerste EP die in het najaar van 2019 uitkomt. Het beloofd een bijzondere avond te worden. Mis het dus niet en nodig iemand uit om mee te komen!
       
  Ralph van Manen                  Suze                                  John’s Son

Mariapaviljoen
Je bent van harte welkom in het Mariapaviljoen in ’s-Hertogenbosch.
Vanaf 19.30 uur is de deur open, we starten om 20.00 uur.

Ongedwongen, met een biertje en een bitterbal.

Of je nu wél of niet in God gelooft, je bent welkom!

ADRES
Evangelische Gemeente Parousia
's Gravesandestraat 1b
5223 BR 's-Hertogenbosch

CONTACT
E-mail: info@parousiadenbosch.nl

PRIVACY

 

DIENSTEN
Elke zondag om 10:00 uur.
Jeugddienst wordt aangekondigd.

X