Church at the Café: het christendom op het vragenbankje

Het café is misschien niet meteen de eerste plek waar je de kerk zou verwachten.
En toch is dat precies de plek waar we jou willen uitnodigen om met ons het Christelijke geloof ‘op het vragenbankje’ te leggen.

w

Debat

u

Q&A

Hapje&Drankje

i

Bijbel

Onderwerpen
Wat kun je verwachten? De hete hangijzers uit het christelijk geloof worden op tafel gegooid. Onderwerpen zoals lijden, hypocrisie, evolutie en misbruik in de kerk gaan we niet uit de weg, maar willen we juist onderzoeken. Niet in een kerkzaal, maar gezellig in het café. Ben jij er ook bij?

Thema en Chill en Lounge
Eén keer per maand komen we op een donderdagavond bij elkaar. Er zijn thema avonden en ‘Chill en Lounge’ avonden. Dit zijn avonden waar we niet één bepaald thema bespreken, maar samen komen voor gezelligheid en een goed gesprek. Heb jij (persoonlijke) vragen over God, geloof, het Christendom, de kerk of heb je gewoon zin in een drankje en een goed gesprek? Een uitje met een goede vriend of vriendin? Kom dan gezellig naar Church at the Café. Het eerste en laatste drankje nemen wij voor onze rekening en we zorgen voor lekkere hapjes!

2018:

 • 22 november: Ruben Jorritsma (Master of Science in de evolutiebiologie) komt een inleiding geven over ‘Wie was de historische Jezus’ waarna we er met een biertje en een bitterbal interactief verder over nadenken.
 • 25 oktober: Chill en Lounge
 • 14 juni: ‘Van drugsbaron tot evangelist’ met Joop Gottmers.
  Toen kickbokskampioen en drugsbaron Joop Gottmers voor de tweede keer uit de gevangenis kwam had hij binnen een paar dagen alweer een kilo cocaïne op zak voor de verkoop. Een heel gewone knul belandt in de drugshandel. Een zachtaardige jongen wordt kickbokskampioen. Zijn verhaal is niet bepaald geschikt voor watjes. Joop Gottmers groeide op als zoon van een café-eigenaar. Zijn leven werd een uitzichtloze keten van geweld, drugs, veel geld en diepe ellende. God greep in zijn leven in. Klik hier voor meer informatie over Joop.
 • 17 mei: ‘Hoe kan een goede God zoveel lijden toestaan?’ met Tertius Venter.
  Tertius Venter werd van cosmetisch plastisch chirurg, dokter voor de allerarmsten. “De wereld kan ik niet veranderen, maar ik kan wel een leven cadeau doen.” Hij had zijn zaakjes mooi voor mekaar: een bloeiende praktijk in Zuid-Afrika met daarbij behorende inkomsten, een liefdevolle familie, een goede gezondheid. En toch gaf hij alles op van de éne op de andere dag: geen praktijk meer en ook geen inkomsten. En bovendien nog maar twee maanden per jaar thuis. Helemaal zijn eigen keuze, maar volstrekt niet gemakkelijk. Voor meer informatie over Tertius klik hier, hier en hier.
 • 19 april: ‘Is er leven na de dood?’ De visies hierop van de 5 hoofdreligies laten we deze avond de revue passeren. Daarna is er volop ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van Auke Rienstra, voorganger Parousia Den Bosch.
 • 8 maart: Eten brengt mensen samen en dichter bij elkaar. Daarom deze keer: samen gezellig eten en drinken at Church at the Café. Nodig dus iemand uit om samen met ons te dineren in het Mariapaviljoen! Deze keer dus geen onderwerp maar gezellig samen eten en drinken! Kosten: 17.50 euro p.p. Keuze uit vis, vlees of vegetarisch menu. Gasten eten gratis mee!
 • 8 februari:  ‘Hoe tegenspoed een zegen kan zijn’ met Joni Eareckson-Tada (on screen).
  Vijftig jaar geleden raakte Joni Eareckson vanaf haar nek verlamd bij een duik in ondiep water. Ze was toen 17 jaar. Onlangs keek ze terug op de vijftig jaar dat ze verlamd is. Over haar worstelingen en hoe leven totaal anders werd toen ze tot geloof kwam.
 • 11 januari: ‘(Filosofische) argumenten voor het bestaan van God’ door Ruben Jorritsma (Master of Science in de evolutiebiologie).

Mariapaviljoen
Je bent van harte welkom in het Mariapaviljoen in ’s-Hertogenbosch.
Vanaf 19.30 uur is de deur open, we starten om 20.00 uur.

Ongedwongen, met een biertje en een bitterbal.

Of je nu wél of niet in God gelooft, je bent welkom!

ADRES
Evangelische Gemeente Parousia
's Gravesandestraat 1b
5223 BR 's-Hertogenbosch

CONTACT
E-mail: info@parousiadenbosch.nl

PRIVACY

 

DIENSTEN
Elke zondag om 10:00 uur.
Jeugddienst wordt aangekondigd.

X