Next Step – Onderwijsprogramma

Binnen onze gemeente bieden wij een onderwijsprogramma aan om jou te helpen tot het zetten van de volgende stap. De cursussen zijn verdeeld in 2 categorieën: ‘Christus ontdekken’ en ‘Christus volgend’. In de eerste categorie helpen de 2 bijbehorende cursussen je bij de basis van het christelijk geloof en wie wij als Parousia Den Bosch zijn. Bij ‘Christus volgend’ helpen de cursussen je om als christen de Here Jezus centraal te stellen in je leven en Hem te volgen. Bij iedere cursus die je hieronder ziet staan, staat Gods Woord, de Bijbel, centraal.

Helemaal onderaan deze pagina vind je een groene button: daar kun je je aanmelden voor 1 of meerdere cursussen.

Voor personen die (bijna) niets weten over het christelijk geloof.

Alpha Cursus
Startdatum: 30 januari 2018. Overige 10 bijeenkomsten in overleg.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Cursusleider: Martin & Antoinette Jansen

Op zoek naar de zin van het leven? Dan is Alpha iets voor jou! Tijdens de circa tien bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. De meeste avonden beginnen met een gezellige maaltijd. Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom!

 

Fundamenten Cursus
Startdata: Voorjaar 2018, in overleg met cursusleider
Cursusleider: Cor van Aalsburg

Bezoek je regelmatig onze diensten en wil je nader kennismaken met onze gemeente en wat wij geloven? Of wil je misschien lid worden? Dan is de ‘Fundamentencursus’ iets voor jou! In zes cursusavonden leer je de Parousia gemeente beter kennen, wat wij geloven en hoe de taken in de gemeente zijn verdeeld.

 

Voor christenen die verder willen groeien in het volgen en centraal stellen van de Here Jezus in hun leven.

De eerste Korinthe brief
Datums: 26 september, 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 16 en 30 januari (2018)
Cursusleider: Gerard Hoddenbagh

Als Paulus zijn eerste brief aan de Korinthe afsluit, roept hij uit: Maranatha! Was hij de wanhoop nabij? Je zou het bijna denken, als je leest wat voor toestanden er allemaal speelden in die gemeente. En toch vond Paulus het een gave gemeente. Wat kun jij leren van de brieven van Paulus? In zes avonden gaan we samen op zoek.

 

Ontdek je gaven
Data 2017: 26 september, 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 19 december of in overleg met cursusleider
Cursusleider: Max Verduin

De Gavencursus is een hulpmiddel om je plaats binnen de gemeente te helpen ontdekken. Aan het eind van de cursus heb je inzicht gekregen op jouw persoonlijk gavenprofiel. Na 4 cursusavonden volgt een gesprek met 2 raadgevers. Van hen ontvang je een advies welk taakveld je het beste zou kunnen dienen.

 

Evangelisatie in jouw omgeving
Data 2017: 26 september, 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 19 december
Cursusleider: Auke Rienstra

Het Evangelie laten zien en horen, in een stijl die bij jou past, aan de mensen waar jij mee in aanraking komt. Dat is waar de cursus ‘Ongedwongen het Evangelie delen in jouw omgeving’ je voor wil toerusten. In vijf praktijkgerichte avonden openen we niet alleen de Bijbel, maar oefenen we ook praktisch.

Recovering redemption
Startdata:
voorjaar 2018

Ok, je bent tot geloof gekomen. Je bent Christen. Misschien sinds gisteren…vorig jaar of al vijfenvijftig jaar. ‘Recovering Redemption’ is een studie waarin de basis waarheden opnieuw belicht worden, want: ‘Bekering is geen beginnerscursus, bekering is levenslang leren’. Je duikt samen met ons zes avonden diep de Schrift in, om vervolgens diep bij jezelf naar binnen te kijken.

De Efeze brief
Data 2018:
13 en 27 maart, 10 en 24 april, 8 mei, 5 juni
Locatie en tijd: kerkgebouw Parousia Den Bosch, 20.00 uur

We zouden deze brief ook wel de ‘Openbaring van Paulus’ kunnen noemen: een belangrijk geheim wordt namelijk onthuld. Kan een heilige nóg heiliger worden? En ‘what about Holy martial arts’? In zes avonden ontdekken we wat de structuur van deze brief is, en welke belangrijke zaken de Heilige Geest aan de gelovigen in Efeze bekend wilde maken.

(Pre) marriage course
Startdata:
voorjaar 2018

Tips, tools en verdieping voor je relatie! Dat is de ‘Marriage Course’. Tijdens zeven inspirerende avonden ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden. Het maakt niet uit hoe lang je getrouwd bent. In alle gevallen zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

Parenting course
Startdata:
voorjaar 2018

Vraag jij je af hoe je jouw kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling? Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding en hoe je de juiste balans vindt tussen loslaten en grenzen stellen? In vijf inspirerende bijeenkomsten ontvang je handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen en is gebaseerd op christelijke principes.

ADRES
Evangelische Gemeente Parousia
's Gravesandestraat 1b
5223 BR 's-Hertogenbosch

CONTACT
E-mail: info@parousiadenbosch.nl

DIENSTEN
Elke zondag om 10:00 uur.
Jeugddienst wordt aangekondigd.